Elektrotechniek

A3 Elektrotechniek uit Drunen is breed georienteerd in het verzorgen van engineering, uitvoering, onderhoud, inspectie en beheer van elektrotechnische installaties.

Domotica technologie

home » kennisgebieden » domotica technologie

Domotica technologie

Wat is Domotica?
Domotica betekent eigenlijk huisautomatisering. Domotica integreert technologieën en diensten in huishoudens en organisaties. Vanuit de traditionele gewoonte zijn we gewend alle technische oplossingen in huizen en bedrijven los van elkaar te zien. Door deze, vaak standaard eilandoplossingen, slim met elkaar te verbinden ontstaat domotica. Het is dus eigenlijk niets nieuws, maar gewoon het slimmer toepassen en gebruiken van de beschikbare techniek. Het biedt dus meer functionaliteit voor hetzelfde geld.
Het vraagt wel een andere projectaanpak en benadering dan de bouw vanuit het verleden gewend is. Traditioneel is men gewend tijdens het ontwerp de installaties standaard uit te rusten. Te vaak wordt er aan de eindgebruiker geen voorlichting gegeven over de hedendaagse mogelijkheden op het gebied van elektrotechniek. Resultaat is een woning met traditionele (lees ouderwetse) standaard installaties met beperkingen. Na de oplevering ontbreken dan de mogelijkheden om de losse systemen, zoals beveiliging, verlichting, intercom, deurbediening, temperatuurregeling, zonneweringsbediening, audio/video systemen nog slim met elkaar te verbinden.  Een gemiste kans...
Domotica verhoogt het leefcomfort in uw woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. Bij domotica draait het niet alleen om de integratie van techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.), maar ook om de integratie van diensten en service van buitenaf naar de woning toe (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Door deze combinatie van techniek en diensten te gebruiken op iedere plek en op ieder tijdstip dat het de bewoner past, wordt de kwaliteit van wonen en leven verhoogd.


A3 Elektrotechniek | Vennestraat, 24 | 5151CC | DRUNEN | Tel. 0645065333 | info@a3elektrotechniek.nl | K.v.K.nr. 17196544 | BTW.nr. 1186.22.432.B01